我家小孩四歲多,直都一打問嗝,但由四月中開始打嗝頻密左,一天裏面可以打九次但一飲水就停,或者三日打一次又或者五日打一次又或者維持20日天天打一次

Connle Cho
Connle Cho 2020-07-04 23:57:23 #

@Lisa07

但我小孩先得四歲,我問E生,E生又話正常,話我擔心可以入院check吓照肺照CT我話咁細個照CT

Connle Cho
Connle Cho 2020-08-23 03:06:22 #

@Lisa07

我想請問你上次驗出係咩問題導致到我打嗝

Connle Cho
Connle Cho 2020-08-23 03:50:42 #

@Lisa07

請問你上次你檢查出係乜原因導致你打嗝,我四歲仔仔驗左血嗰啲指數肝臟胰臟嗰啲都大致正常但係醫生話咁細個唔建議照CT,可能在一部檢查會做腹部超聲波

adsnew
Connle Cho
Connle Cho 2020-08-26 19:19:38 #

@Lisa07

但我是香港有你介紹嗰隻腸胃藥嗎買嗎

Connle Cho
Connle Cho 2020-08-26 19:46:11 #

@Lisa07

但如果小朋友真係胃部發炎我估佢應該會痛,但我問我仔仔有冇邊到痛佢又話乜地方都冇痛?,而家已經五個月,睇過醫生,有一個E生又話打c嗝唔洗入院,另一個醫生就話先驗血但驗血報告又正常,最主要驗下肝臟胰臟嘅功能是否正常唔係血小板之類正唔正常也是正常,醫生話小朋友可能性嘅問題可能係肺部,但醫生聽佢肺部又正常,醫生好似你所講佢話可能係胃好多食物係佢身體度發酵令到胃氣過多,又開咗兩星期嘅益生菌俾我小朋友食佢又問我小朋友大便係咪唔好我話我小朋友大便係比較唔係咁好 好硬同埋唔係日日有得去,但係我而家已經食咗一星期多啦都唔見有改善,但係較早前呢我就買咗衍生有一隻係食積胃片,試過七日都冇打C嗝,但第八日就打,一日打左三次,之後又相隔六日無打,第七日又打,又係一日打二至三次,跟住又第日又有打,之後又相隔三日無打咁樣,但之前呢就相隔三日兩日都會打一次

天天打嗝_5F_img_1

天天打嗝_5F_img_2

Connle Cho
Connle Cho 2020-08-27 03:56:16 #

@Lisa07

感謝你的幫忙

Connle Cho
Connle Cho 2020-08-27 09:50:50 #

@Lisa07

照你俾我個網址去搵他回覆我話已經沒有存貨了

圖解媽媽百科

特別企劃

台灣生態藏寶圖「有怪獸」app親子界正夯!步道邊玩邊學趣味多
台灣生態藏寶圖「有怪獸」app親子界正夯!步道邊玩邊學趣味多

滿足媽媽心願「讓我躺平放空」一覺到天亮,德國Emma床墊KO媽媽睡眠3大困擾
滿足媽媽心願「讓我躺平放空」一覺到天亮,德國Emma床墊KO媽媽睡眠3大困擾

媽咪投票趣

你家誰簽小孩聯絡簿?媽媽還爸爸?

※可複選1~3個答案

精選專題

more >
親子共玩好點子 玩樂童年起步走